1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Referenser

 

Nedanstående berättelser är publicerade efter personernas godkännande. 

 

Efter många år med smärta i bröstkorgen har jag äntligen fått hjälp. Har gått en längre tid och trott att det har berott på många andra faktorer i mitt liv vilket jag också fått höra från vården. Mycket samtalsterapi osv... Andreas hittade orsaken och jag har nu fått rätt övningar som ger resultat. Väldigt tacksam för detta. Tack Andreas för din hjälp och din förmåga att hitta lösningen på mina problem. 

/Hans Oliv

 

Efter 30 års värk i ländrygg och bröstrygg har jag nu haft min första smärtfria semester. Fem veckor utan minsta smärta!!! De senaste 10 åren har inneburit att rörelseförmågan successivt har blivit sämre och jag har blivit stelare. Användningen av värktabletter har ökat år för år eftersom tiden utan smärta blev kortare och kortare. Efter otaliga undersökningar och träningsprogram gav sjukvården mer eller mindre upp. Men jag ville inte ge upp och hittade Smärtmottagningen i Huskvarna via nätet. Efter några besök kunde Andreas förstå det som sjukvården hade missat - att ländrygg och bröstrygg påverkade varandra. När jag tidigare fick övningar som gjorde mig bättre i bröstryggen så fick jag ondare i ländryggen och vice versa. Efter denna kunskap har fokus varit på en del av ryggen i taget och nu, efter två års stegvis och envis behandling, mår jag så otroligt bra. 

Mitt liv har blivit helt annorlunda eftersom jag nu kan delta i familjens aktiviteter och jag äter inga värktabletter alls. 

/Kaisu R Kull

 

Jag har haft huvudvärk dagligen i 10 år. Har sökt hjälp många gånger men inte blivit helt bra. Sen jag började få behandling på Smärtmottagningen i Huskvarna så har jag varit utan huvudvärk i sex månader nu. 

/Helene Olofsson


Jag har jobbat som lastbilschaufför och har haft ont i ländryggen nästan dagligen sen början av 70-talet. Senaste åren har jag haft svårt för att gå p g a värken. Jag har varit hos kiropraktor i Danmark flera gånger, varit på smärtenheten på Ryhov och genom åren träffat många olika sjukgymnaster och läkare. Jag har fått höra att röntgen visar att ryggen har stora förslitningar och att det inte är något att göra åt men jag har också provat många olika behandlingar utan långvarig effekt. Efter behandling på Smärtmottagningen i Huskvarna har den ständiga värken försvunnit. Jag har inte mått så här bra på flera år och är inte längre hindrad att röra mig och jag kan jobba och snickra utan att få ont.

/Johnny Morell

 

Jag har haft konstant ont i nacken med daglig huvudvärk i 5 år samt värk i ländryggen i 4 år. Jag har varit hos flera läkare, sjukgymnaster och kiropraktorer. Har gått på smärtskola, fått behandling med akupunktur, styrketräning, bassängträning, laser och stretching. Av en arbetskollega fick jag höra talas om Smärtmottagningen i Huskvarna. Här har jag fått en förklaring till smärtan och strategier för att hantera den. Nu efter några månader på Smärtmottagningen har jag sällan ont i nacken, är fri från huvudvärken och har lite ont i ländryggen ibland. Jag tackar Gud för att jag är bättre. Jag är jättetacksam.

/ Nergit Terselli 

 

Jag hade haft ont i ländryggen i två år när jag kom till ortopeden och blev erbjuden ryggoperation. Läkaren gav mig bara 50% chans att bli av med ryggsmärtorna efter operation. Vid denna tidpunkt kunde jag bara promenera 1 km. Jag hade också haft konstant huvudvärk sen fyra år tillbaka. Sökte mig till Smärtmottagningen framför allt för ryggen och efter sex behandlingar är jag smärtfri i ländryggen och fri från huvudvärken. Jag har slutat helt med tradolan och alvedon som jag åt dagligen tidigare och jag promenerar nu tre kilometer smärtfritt.

/ Lilian Lindquist 

 

Jag har haft ont i nacke och skuldror i ca 30 år. Ingen har kunnat hjälpa mig. När Andreas på Smärtmottagningen sa att han skulle fixa det här så trodde jag honom inte. Han gav mig övningar som till min förvåning gjorde att jag till slut blev av med värken.

/ Janne Svensson 

 

Efter 4 1/2 år av svår smärta som läkare, sjukgymnast, smärtkliniken i Eksjö, massage och en kiropraktor ej hittat orsaken till och allt har känts hopplöst, har jag nu fått 6 behandlingar på Smärtmottagningen i Huskvarna och jag är smärtfri. Du som har smärta som ingen lyckas hjälpa dej med, ge Smärtmottagningen en chans att hjälpa dej.

Marie Pettersson, 

 

Jag har haft ont i ena knät i 11 år vid träning såsom t ex löpning. Jag har varit hos flera olika läkare och sjukgymnaster och man har till och med gjort en titthålsundersökning i knät men läkarna hittade inget fel. Nu har jag fått behandling på Smärtmottagningen och äntligen kan jag träna utan smärta igen.

/ Josefine Rånge 

 

I fyra år hade jag ont i ett knä som gjorde att jag inte kunde träna och jag tvingade mig ut på promenad trots att det gjorde ont. Jag ville utbilda mig inom försvaret men fick avslag p g a knät. Jag slutade också med taekwondo av samma anledning. Jag har besökt vårdcentraler och varit på ortopeden och fått diagnoser men de hade ingen behandling som hjälpte. Efter fyra månader på Smärtmottagningen är jag återställd och kan träna och göra vad jag vill.

/ Rebecca Ljungqvist 

 

Jag har sökt flera olika läkare för min huvudvärk som jag hade flera gånger i veckan. Ofta vaknade jag med sprängande huvudvärk på nätterna och på morgnarna. Jag blev utredd med magnetröntgen, kostanalys och åt mängder med starka värktabletter men huvudvärken kvarstod, man hittade inget fel. Jag kom till Smärtmottagningen för undersökning och behandling och efter tre behandlingar så har jag nu sex månader senare inte haft huvudvärk en enda gång.

/ Magdalena Höijer

 

Jag har haft ont i höger höft i sex år och varit hos flera ortopeder i Stockholm och i Jönköping. Har fått olika diagnoser av olika läkare. Hos sjukgymnaster har jag fått behandling med stötvåg, laser och av ortopederna kortisonspruta. Jag tränar mycket, 9-12 pass/vecka. Numer har jag sällan ont i höften men kan få ont ibland. På Smärtmottagningen har jag fått strategier att hantera smärtan när den återkommer.

/ Cecilia Hasselgren 

 

 Det finns även recensioner från google på:

 

https://www.google.se/search?q=sjukgymnast+j%C3%B6nk%C3%B6ping&npsic=0&rflfq=1&rlha=0&rllag=57775784,14183568,1424&tbm=lcl&ved=0ahUKEwi3vav7p%20MLWAhUjOJoKHe_LDHoQjGoIZQ&tbs%20=lrf:!2m4!1e17!4m2!17m1!1e2!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:2&rldoc=1#lrd=0x465a6d3a581862ad:0xa101397dd9b3bcb6,1,,,&rldoc=1&rlfi=hd:;si:11601617327769238710;mv%20:!1m3!1d11257.203105966395!2d14.2166019!3d57.778512500000005!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i408!2i127!4f13.1