Våra tjänster

På Smärtmottagningen erbjuder vi behandling för olika typer smärtor och skador. Är du osäker på vad som orsakar din smärta hjälper vi dig såklart att identifiera ursprunget, för att på bästa sätt minska eller eliminera den. Vid behov finns samarbete med andra yrkeskategorier såsom läkare, naprapat och kiropraktor.

Långvarig smärta kan med tiden leda till sämre psykiskt mående. När smärtorna minskar eller försvinner förbättras ofta även den psykiska hälsan.

Boka gärna en tid så berättar vi mer om vad du kan göra på egen hand och vilka behandlingsalternativ vi kan erbjuda för just din smärta. Vänd dig med förtroende till oss om du är i behov av behandling av smärta och värk i Jönköping med omnejd.

Ryggsmärtor

Har du spinal stenos, fått ryggskott eller diskbråck? Eller har du haft ont i ländryggen en längre tid? Ryggsmärtor är besvärliga att dras med och påverkar det allmänna måendet i stor utsträckning. Professionell behandling från sjukgymnast och fysioterapeut hjälper både på kort och lång sikt och är något vi på Smärtmottagningen i Huskvarna gärna bistår med.

träning

Smärta i nacke/skuldra

Smärtor i nacke/skuldra är vanligt och kan yttra sig på flera sätt. Ibland med inslag av yrsel eller en ostadighetskänsla och ibland med strålning ut i armarna. Nackspärr är en annan vanlig åkomma som påminner om ett ryggskott, fast i nacken. Med tiden går det oftast över men ibland kan smärtan bli långvarig och återkommande. Återhämtningen går vanligtvis snabbare med behandling. På Smärtmottagningen får du effektiv behandling av nackspärr och annan värk i nacke/skuldra.

Axelsmärtor

På Smärtmottagningen får du hjälp att ta reda på varför du har ont i axlarna. Smärtorna kan till exempel bero på inklämning, artros, frusen skuldra, överbelastning eller trauma. Med hjälp från sjukgymnast eller fysioterapeut kan du få reda på var smärtan kommer från och vad du kan göra för att bli kvitt den.

Fot- och hälsmärtor

Severs skada innebär hälsmärtor hos idrottande barn i åldrarna 8-15 år. Smärtmottagningen är återförsäljare åt Solemaids sulor vilka ger nästan omedelbar smärtlindring vid användning och gör att barnet kan fortsätta vara aktivt trots skadan. Läs mer om Severs skada här.

Givetvis kan du även få hjälp med andra smärttillstånd från fötterna hos oss på Smärtmottagningen såsom hälsenebesvär, hälsporre, ömma hälar med mera.

Armbågssmärta

(Tennisarmbåge, Padelarmbåge, Golfarmbåge)

Överbelastning vid tennis, golf eller padel är vanligt och kan leda till tennisarmbåge eller golfarmbåge. Tas inte dessa smärtor på allvar i tid kan skadorna bli långvariga och begränsa från spel och även hämma i vardagen. Hör av dig om du har smärtor i armbågen.

Knäskador

Knäsmärta

Oavsett om du lider av löparknä, hopparknä, artros eller någon annan form av knäsmärta kan du med hjälp av en sjukgymnast eller fysioterapeut minska värken. På Smärtmottagningen i Jönköping får du hjälp att lokalisera och behandla smärtan.

Ryggskador

Ischias

Vi hjälper dig att lindra din ischias och ger dig verktyg för att också själv kunna bearbeta smärtan. Boka gärna en tid hos vår sjukgymnast/fysioterapeut, så berättar vi mer om vad du kan göra på egen hand och vad vi kan bistå med.

Huvudvärk och migrän

Lider du av huvudvärk eller migrän? Lugn, det går oftast att motverka på något sätt. Hör av dig till oss, så hjälper vi dig att hitta lösningen för just dig.

Övrig smärta

Det är svårt att kategorisera in all smärta. Vi kan också hjälpa dig som lider av långvarig smärta som vid t ex fibromyalgi, myofasciellt smärtsyndrom eller smärta vid EDS med mera. Kanske vet du inte ens riktigt var smärtan kommer ifrån, vi hjälper dig då att identifiera den. Boka gärna in en tid hos oss så hjälper vi dig att hitta källan till smärtan och tar det därifrån.

Sjukgymnast, fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor?

Smärtmottagningen i Jönköping erbjuder bland annat manipulationsbehandling av rygg och nacke. Det är denna behandling man ofta får hos naprapat och kiropraktor vid nackspärr och ryggskott och som ofta har bra effekt på hastigt påkommen smärta och rörlighetsinskränkning. Här kan du läsa mer om skillnaden mellan de olika yrkena.